Nyhet

Trump använde sig av klassisk låt – trots förbud

GAFFA.se – allt om musik

Under gårdagen (10:e oktober) gjorde Donald Trump ett framträdande i Minneapolis, en stad som för många är känd som artisten Prince hemstad. Som ett försök till publikfrieri använde den amerikanska presidenten sig av klassikern Purple Rain för att piska upp stämningen.

Detta trots att en överenskommelse mellan Trumps juridiska representanter och Princes dödsbo gjordes så tidigt som förra året gällande ett förbud riktat mot den forne affärsmannens användande av artistens katalog under publika evenemang.

En talesman för den avlidne popstjärnan gick efter användandet av låten ut och fördömde Trump-kampanjens agerande och gjorde det klart att de aldrig kommer tillåta den sittande presidenten att bruka Purple Rain eller någon annan låt ur Prince låtskatt för den delen. Efter uttalandet delades även en bild på det juridiskt bindande dokumentet som bekräftar den uteblivna tillåtelsen. Dokumentet och händelsen kan du se här nedanför:


Prince Rogers Nelson var känd för sin otroliga arbetsetik och för sitt sätt att kombinera många olika musikstilar och göra dem kommersiellt gångbara. The artist formerly known as Prince som han senare kom att kalla sig gick bort den 21 april 2016 men fortsätter att vara en stor influens inom en mängd olika musikgenrer. 

LÄS OCKSÅ: Hör ny "hockeylåt" från Green Day


ANNONCE