Nyhet

Gården med tungt förstasläpp – Bad Cash Quartet, The Streets, Tame Impala m.fl.

GAFFA.se – allt om musik

Förra årets endagsfestival Garden på Trädgårdsföreningen i Göteborg utvecklas i år till Gården – ett tvådagarsevent där ikoniska artister och musiker med lysande framtidsutsikter turas om på scenen. Idag meddelade de att Bad Cash Quartet kommer att spela på festivalen – vilket blir deras första spelning på 14 år.

”Vi är fem barndomsvänner som hängde och spelade dygnet runt 1993-2004. Sen gick det femton år. Nu ska vi spela ihop en gång till och det känns jävligt kul”, hälsar Bad Cash Quartet i ett pressmeddelande. 

Efter uppbrottet 2005 har flera av bandmedlemmarna haft andra omtalade projekt – Jonas Lundqvist har gjort succé som soloartist och Martin Elisson och Adam Bolmeus startade upp framgångsrika Hästpojken.


Andra stora släpp till festivalen är engelska The Streets, australienska Tame Impala och svenska Sarah Klang.

“Att få se de artister man själv vuxit upp med på samma scen som nästa generationens stjärnor är en unik upplevelse, och det kommer skapa en euforisk stämning som du sent kommer glömma. Det här blir ett möte mellan millennials och CD-generationen, där musiken förenar”, säger Sulekha Daar, arrangör för festivalen.

Gården äger rum 5–6 juni på Trädgårdsföreningen i Göteborg och biljetterna släpps 25 februari. Samtliga artister i dagens släpp är:


Tame Impala
The Streets
Kali Uchis
Bad Cash Quartet 
Sarah Klang 
Princess Nokia 
Deerhunter 
Shame 
Julia Holter 
Esther Pond
Yaeji 
Black Midi
MorMor
Empress Of
Yves Tumor (Full Band) 

LÄS OCKSÅ: Brännbollsyran presenterar nya akter

ANNONCE