Nyhet

Miljardstämning mot uppmärksammade Jackson-dokumentären

GAFFA.se – allt om musik

Leaving Neverland, dokumentären som anklagar Michael Jackson för sexuella övergrepp på unga pojkar, har skapat stor uppståndelse i musik- och tv-branschen. Popstjärnans dödsbo har tidigare flaggat för juridiska åtgärder mot HBO – som är tv-kanalen bakom dokumentären – och gör nu verklighet av sina hot. En stämningsansökan lämnades enligt Radaronline och Aftonbladet in till rätten i Los Angeles under torsdagen. Representanter för dödsboet menar att HBO begått kontraktsbrott.

– HBO bröt mot överenskommelsen att inte svartmåla Michael Jackson när företaget producerade och sålde ett ensidigt maraton av ogranskad propaganda. Skamlöst exploaterar man en oskyldig man som inte längre är här och kan försvara sig, säger dödsboets advokat Howard Weitzman.

Stämningen uppnår en summa motsvarande drygt en miljard svenska kronor. Weitzman är starkt kritisk till de berättelser som delas i dokumentären och menar att det inte finns något faktaunderlag som bevisar Michael Jacksons skuld.


– De verkliga offren här är förmånstagarna för dödsboet, Michael Jacksons tre barn. Tio år efter att de begravde sin pappa tvingas de utstå den här attacken på honom.

Se trailern för Leaving Neverland: 


LÄS OCKSÅ: The Monkees-sångaren Peter Tork är död

ANNONCE