Nyhet

Stjärnans pressmeddelande blev viralt – "måste skrivits av en kåt 12-åring"

GAFFA.se – allt om musik

Ett smått ovanligt pressmeddelande som gick ut i samband med artisten Meghan Trainors nya EP väckte stor uppmärksamhet i förra veckan. Nu uttalar sig textförfattaren bakom pressmeddelandet på Twitter.

Det är nog flera kulturjournalister som kan känna igen sig i en vardag bestående av en mejlkorg fylld med pressmeddelanden. Ofta handlar det om ganska generiska sådana, men då och då kommer det några som verkligen väcker ens uppmärksamhet.

Något flera fick uppleva när ett pressmeddelandet för Meghan Trainors (känd för superhitten All About That Bass) nya EP; The Love Train, trillade in.

Artikeln fortsätter under videon. 

LÄS OCKSÅ: Nu är hon lika stor som The Beatles 

Pressmeddelandet spreds som en löpeld, mycket på grund av ett ganska grovt språk som refererade till Trainors äktenskap med den tidigare barnstjärnan Daryl Sabara (som fick epitetet ”the ginger from Spy Kids”) och parets vilda sexliv, samt en rad om att alla hjärtans dag var den perfekta anledning för att ”smashing bae’s junk to smithereens.”

Läs hela pressmeddelande här:

Skribenten bakom pressmeddelandet, Caroline Goldfarb (som definitivt lyckats med att skapa uppmärksamhet runt både artisten och släppet), har nu gått ut på Twitter och svarat på kritiken (och hyllningarna).

– Många HATAR pressmeddelandet jag skrev för Meghan Trainor och hävdar att "en kåt 12-åring med noll erfarenhet som skribent” måste skrivit det. Jag är faktiskt en kåt 28-åring med *viss* skriverfarenhet, twittrade Goldfarb.

Hon la även till att hon till en början planerade ta med en del om att Trainor och ”the ginger from Spy Kid” köpte sexleksaker tillsammans, men att det kom inte med i den slutgiltiga versionen.

EP.n då, tänker du? Jo den hör du här: 

LÄS OCKSÅ: De vann GAFFA-Priset 2019

ANNONCE