Nyhet

Storsjöyran presenterar nya namn – och en stor comeback

GAFFA.se – allt om musik

Storsjöyran presenterar sex nya akter till sommarens festival. Varav fyra gör sin Yrandebut och en gör comeback efter 32 (!) år.

– Vi vill verkligen blanda olika musikstilar och ge folk med olika bakgrund anledning att mötas. Det är det fina med göra en festival som vår. Det känns härligt att släppa ut en typisk Yranmix med hiphop, visa, punk, jazz och pop sida vid sida,  säger Storsjöyrans artistbokare Andréa Wiktorsson i ett pressmeddelande.

Albin Lee Meldau fick svenska folket på fall med sin otroliga röst och moderna soulpop i programmet Så Mycket Bättre.

ShitKid, med ett unikt sound som beskrivits som anti-pop – heminspelad lo-fi-pop skriven, inspelad och producerad av Åsa själv som präglas av influenser från bland annat grunge, garagerock och mainstreampop, har ShitKid trätt fram som en av Skandinaviens mest spännande nya artister på länge, en sorts motpol till polerad radiopop.

Ozzy, malmörapparen har bland annat nominerats till Årets nykomling, Årets hiphop och Årets textförfattare på Grammisgalan och till Årets hiphop/r’n’b på P3 Guld.

I hiphopgenren hittar vi också Reyn som med hitsingeln Lowkey presenterat sin högts personliga mix av rock, rap och pop. 

Utöver de fyra debutanterna i Yransammanhang presenteras två desto mer rutinerade. Bo Sundström har sålt över en miljon album med sitt Bo Kaspers Orkester, i sommar kommer han till Storsjöyran för att spela sina svenska tolkningar av jazzklassiker. Ola Magnell spelade senast på Yran för 32 år sedan, i år är det äntligen dags för comeback.

Storsjöyran går av stapeln 2-3 augusti i Östersund. Klara sedan tidigare är: The Hives, Little Jinder, Pussy Riot, Hank von Hell och Miriam Bryant.

LÄS OCKSÅ: Kris på P3 – lyssnarna lämnar kanalen

ANNONCE