Nyhet

Världsartister tar ställning mot Liam Neeson efter rasistuttalande

GAFFA.se – allt om musik

Skådespelaren Liam Neeson har skapat rubriker de senaste dagarna till följd av ett uttalande i The Independent. I en intervju berättade han om en händelse där han gav sig ut på stan för att hitta ”en svart jävel” att döda efter att hans väninna blivit våldtagen och pekat ut en svart person som gärningsman. Kritiken lät inte vänta på sig, och nu tar flera kända ansikten ställning mot skådespelaren.

En av dem är Lily Allen, som enligt Daily Mail ska ha dedikerat sin hitlåt Fuck You till Neeson under en konsert, efter att ha proklamerat: ”Jag brukar dedikera den här låten till Donald Trump, men ikväll spelar jag den för Liam Neeson”. Sedan ska hon ha kallat honom för ett rasistiskt svin.

En annan artist som gett sig in i diskussionen är rapparen och skådespelaren Killer Mike, som i ett uttalande till TMZ säger att han inte skulle kunna tänka sig att samarbeta med Neeson i framtiden.


– Jag är en svart man i USA och skulle ha svårt att jobba med någon som ser på mig på det sättet. Han har erkänt att han har gjort bort sig och det är bra, men jag kommer inte att jobba med honom, säger han i en TV-intervju.

LÄS OCKSÅ: Svensk artist dömd för sexuellt ofredande 


ANNONCE