Nyhet

First Aid Kits musik blir ett med Mumindalen

GAFFA.se – allt om musik

Ett stjärnspäckat gäng artister tonsätter den nya animerade serien Mumindalen, som har TV-premiär senare i vår. Bland artisterna hörs bland andra First Aid Kit, Tom Odell, och Alma – se hela listan längre ned.

– Musiken fångar på ett perfekt sätt känslan av hänförelse och äventyr som är så central i den värld Tove skapade, säger Marika Makaroff, konstnärlig ansvarig och exekutiv producent på Gutsy Animations, produktionsbolaget som gjort serien.

Gutsy Animations har tecknat ett avtal med Columbia Records, där varje avsnitt av den 13-delade serien ackompanjeras av någon av bolagets artister. Varje avsnitt har alltså en egen låt, som bara hörs i det avsnittet. Dessutom löper specialkomponerad musik av Pekka Kuusisto och Samuli Kosminen genom alla avsnitt och knyter ihop Mumindalens ljudvärld.


LÄS OCKSÅ: Hank von Hell nekas inresa i USA

Mumindalen har premiär i Finland på svenska och finska på Yle 25.2, våren 2019. Den engelska versionen startar på brittiska Sky One, Sky Kids och NOW TV i april. Förhandlingar om att visa serien i andra länder pågår just nu. I produktionsteamet finns bland annat Oscar-vinnaren Steve Box (Wallace & Gromit: Varulvskaninens Förbannelse) som står för regi. BAFTA-vinnaren John Woolley står som producent och den Emmy-belönade duon Mark Huckerby och Nick Ostler har skrivit manus.

Alla låtar och artister som medverkar på soundtracket:


Starlight framförd av Alma 

Summer Day framförd av Tom Odell

Back To The Cave framförd av Colonels Sun


Love Me With All Of Your Heart framförd av Delilah Montagu

Home Again framförd av First Aid Kit

There Is Something In The Forest framförd av Emiliana Torrini, The Colorist Orchestra and Kársnes Gilr Choir


Home framförd av Josef Salvat

Free Spirit framförd av Josef Salvat

Country Air framförd av Soak


By Your Side framförd av Mellah

In Blue framförd av Declan McKenna

Northern Lights framförd av 


The Author framförd av Roosberg

LÄS OCKSÅ: Svenska stjärnor auktionerar ut "mystery boxes" till förmån för suicide zero

ANNONCE