Nyhet

Indiesuperduo skickade ut överraskningsalbum inatt

GAFFA.se – allt om musik

Indiefavoriterna Phoebe Bridgers och Conor Oberst har båda hintat om något kallat ”Better Oblivion Community Center” vilket fått fans att ana ett samarbete. Idag bekräftades ryktena när duon, som går under just namnet Better Oblivion Community Center, skickade ut ett nytt album med samma namn.

Utöver subtila hintar i form av ett telefonnummer på sociala medier och mystiska broschyrer har planerna kring projektet hållits hemliga. Men förra veckan besökte Oberst och Bridgers Stockholm för att göra intervjuer kring sitt nya samarbete, GAFFAs Tommy Juto var en av de utvalda som fick en pratstund med duon. Om hemlighetsmakeriet kring projektet berättar Phoebe Bridgers:

– Vi tyckte att det kunde vara en kul och udda grej. Jag tror inte att jag skulle kunna göra så med andra projekt, skivsläppet kommer egentligen ganska olägligt så här tätt efter mitt andra artistsamarbete i Boygenius, men det fanns andra skäl att inte vänta heller. Conor har släppt så många skivor, men jag själv bara en förutom Boygenius, så jag ville kunna få ut den här snabbt så jag har fler än tio sånger att spela live. Då blev det rätt kul med de skumma broschyrerna och alla antydningar. Vi vet å andra sidan inte ens vad det är vi vill antyda! Haha!


Conor Oberst fortsätter:

– Alla har vi sett de föråldrade mallarna för hur skivbolag ’ska’ släppa skivor. Nu är vi ute i oprövad terräng kring hur ny musik kommuniceras och konsumeras, till och med vad som egentligen är en skiva. Landet ligger öppet. Nu känns till och med skivbolagen mer öppna för att prova nya saker, ingen har ändå någon aning om vad som säljer.

Igår (23 januari) gjorde duon livedebut på The Late Show With Stephen Colbert, se det här:


Artikeln fortsätter under videon.

LÄS OCKSÅ: 3 svenska artister nominerade till prestigefyllt pris


Det är inte första gången duon samarbetar, Conor Oberst medverkar även på låten Whould You Rather på Phoebes debutalbum Stranger in the Alps.

På det nya albumet får Bridgers och Oberst även hjälp av flera talangfulla musiker, bland andra Yeah Yeah Yeah-gitarristen Nick Zinner och trummisen Carla Azar, som spelat med Jack White och Autolux.

Lyssna på Better Oblivion Community Centers sprillans nya album här: 


LÄS OCKSÅ: GAFFA-PODDEN #8 Behövs P3 Guld och Spotify-block 

ANNONCE