Nyhet

Per Gessle ligger bakom hemligt succé-projekt – "jag ville göra nåt jag inte gjort förut"

GAFFA.se – allt om musik

Mono Mind, bestående av de fiktiva medlemmarna Dr Robot, Cooky Carter, Bright Jones och Rain Davies har under det senaste året hunnit släppa tre singlar utomlands som placerat sig högt på klubb- och radiolistor i USA och Frankrike. I USA inkluderar framgången en prestigefylld sex veckor lång förstaplacering på danslistan i radiobranschens tidning AllAccess.com och ettor på såväl iTunes Electronica som Amazon Electronica. I Frankrike nominerades Mono Mind dubbelt i NRJ DJ Awards 2018, som ”Årets grupp” och för ”Årets klubbhit.”

Nu släpps Mono Minds album i hela världen och samtidigt avslöjas det att Per Gessle ligger bakom hela detta hemliga projekt.

– Jag hade en idé om ett koncept med en, för mig, annan sorts popmusik, säger popstjärnan i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Jag ville göra något jag inte gjort förut. Jag ville utgå från en klassisk popådra men sedan skulle det hända saker omkring som jag garanterat aldrig gjort tidigare inklusive seriösa laborationer med min egen röst. När jag märkte att ingen kände igen att det var jag som sjöng så föddes idén om ett coolt fiktivt och tecknat band med rötterna både i popkonst såväl som i pophistorien. Hur kul som helst!

Albumet släpps 12 januari på Per Gessles 60-årsdag.

Se filmen där Per berättar mer om projektet:

FULL POTT FÖR 1900: Läs recension

ANNONCE