Nyhet

Billy Bragg om Morrissey: "Han sprider högerpopulistisk propaganda"

GAFFA.se – allt om musik

Morrissey har på senare tid uppmärksammats för sina politiska åsikter – han har flera gånger uttryckt stöd för det högerpopulistiska partiet For Britain. Bland annat genom att bära en For Britain-pin under ett framträdande på The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Hans politiska utspel har fått flera fans och kollegor att ta avstånd. I en intervju nyligen sa den brittiske musikern Billy Bragg att han inte längre har någon respekt för Morrissey, men att han känner stor sympati och respekt för hans publik. I ett inlägg på Facebook tar han nu ytterligare ställning.

”Förra söndagen, medans brittisk media hyllade Stormzy’s Glastonbury-headlinershow, postade Morrissey en white supremacist-video på sin hemsida, tillsammans med kommentaren ’Nothing But Blue Skies for Stormzy … The Gallows for Morrissey.’ Det nio minuter långa klippet visade bilder från grimestjärnans uppträdande på Glastonbury medan man argumenterade för att det brittiska etablissemanget använder honom för att främja mångkultur på bekostnad av vit kultur”, skriver Bragg på Facebook.

Han skriver vidare att Youtube-användaren som laddat upp videon har flera klipp på sin kanal som uttrycker saker som homofobi, rasism och kvinnofientlighet. Samt klippt som beskriver ”the Great Replacement Theory”, en högerpopulistisk konspirationsteori som bygger på att den vita populationen i Europa och Nordamerika håller på att utplånas genom massinvandring och kulturell krigsföring.


Bragg kritiserar också The Killers frontman Brandon Flowers som i en intervju nyligen sagt om Morrissey: ”He’s Still A King’. I’m well aware from personal experience how easy it is for an artist to find something you’ve said in the context of a longer discourse turned into an inflammatory headline that doesn’t reflect your genuine views on the subject at hand.” Bragg skriver att han undrar om Flowers verkligen förstår konsekvenserna av Morrisseys stöd för For Britain.

Han avslutar med att skriva att det är bortom allt tvivel att Morrissey hjälper till att sprida idéer som inspirerade till Christchurch moské-morden och att de som hävdar att man kan skilja på verk och person också bidrar till att sprida hans rasistiska åsikter.

Läs hela inlägget här:


LÄS OCKSÅ: Tyler, The Creator: "Aldrig mer Sverige, någonsin"

 


ANNONCE