Nyhet

Indiefestivalen knyter ihop säcken med tre nya namn

GAFFA.se – allt om musik

I augusti är det dags för den andra upplagan av festivalen Fools Gold i Stockholm. Sedan tidigare är KNASH, Beverly Kills, AUTOSOUND, It’s For Us, Sam Florian, Paulina Palmgren, Melby, Pole Siblings och Star Horse klara för festivalen. Idag presenteras de tre sista akterna:

Sedan debut-EP:n Rosta Sönder (2016) har Svart Katt spottat ur sig en rad poppiga punkpärlor och etablerat sig som ett av Svergies just nu bästa poppunkband. 


Julia Nilssons musik beskrivs som skör och storslagen om vartannat. Det är finstämt, nära och stundtals experimentellt. Julia har jämförts med storheter som Carole King och Joni Mitchell. 

Med en röst som kan skära genom stål och betong och ett rått sound med både klassiska och moderna influenser har Göteborgsbaserade Mathilda Brink trätt fram som en av landets just nu intressantaste nykomlingar. 


Fools Gold är en gratisfestival och marknad som görs i samarbete med flera svenska indiebolag. Festivalen äger rum den 24e augusti i Tantolunden i Stockholm. Evenemanget är helt gratis och utan åldersgräns. Efter festivalen i Tanto arrangeras en efterfest på Debaser där ShitKid, Therese Lithner och Cat Princess spelar.

LÄS OCKSÅ: Ryan Adams bryter tystnaden efter övergreppsanklagelser


ANNONCE