Nyhet

Malmöfestivalen knyter ihop säcken med stora namn

GAFFA.se – allt om musik

Malmöfestivalen lockar återigen med en line-up fylld av välkända namn. I det sista släppet kan vi ta del av en hel del stora svenska artister men även en rockräv från Kanada har fått en plats. Kolla in hela släppet här nere med arrangörens kommentarer.

Danko Jones (CA)
Den legendariska rocktrion Danko Jones slår återigen ner på Stora Scenen! Med sin stenhårda och passionerade rock bevisar de gång på gång att de är ett liveband i världsklass. Låtarna kommer till liv på scenen, blir svettigare och blodigare, som en smäll rakt i magen. Precis som det ska vara. Tidigare i år släppte de sitt nionde studioalbum ”Rock Supreme” och det är bara att konstatera, de är fortfarande sin garagerock trogen och de är fortfarande med i leken!
Stora Scenen, 12 augusti 

Jens Lekman
Allas vår favorittrubadur kliver upp på Gustavscenen! I mer än femton år har Jens Lekman gett oss fyndiga låtar där hans unika berättarstil och texter möter de vackraste av melodier. Dessutom är han en uppskattad liveartist som har lyckats skaffa sig en trogen fanbase i både Skandinavien och Australien. Nyligen släppte Lekman skivan ”Correspondence” i vilken han och artisten Annika Norlin har brevväxlat med varandra genom låtar i ett år. Helt briljant! 
Gustavscenen, 10 augusti


Linnea Henriksson
Linnea Henriksson har samarbetat med Avicii, Gyllene tider och Petter, men mer än något annat står hon stadigt på egen hand som soloartist och låtskrivare. Det är känslofulla och vardagsnära texter som träffar rakt i hjärtat. Med sitt tredje album, självbetitlat ”Linnea Henriksson”, visar hon upp sin berättarskicklighet som andas känsla av här och nu. Ingen söker bråk, men vi kräver dans när Linnea välsignar Stortorget med sin röst, värme och charm!
Stora Scenen, 11 augusti

Malmö MADE
Möt några av stadens nya talanger när konceptet Malmö MADE tar över Gustavscenen för en kväll. Erfarna och etablerade artister kommer att tillsammans med den nya generationens bubblare bjuda på en rungande musikfest med tvättäkta Malmövibe! På scen har vi Alberto, Kaleevi, Valentina, Sindri och Julie! Det blir afro-karibisk hiphop, brasilianskt som möter populärmusik, hiphop på Malmöitiska samt snygg och svängig r’n’b och dancehall.
Gustavscenen, 10 augusti

The Sounds
I nästan två decennier har The Sounds gett oss en synnerlig kaxig brygd av punk, synth och indierock. Det stora genombrottet kom 2002 med albumet ”Living in America” där låtar som ”Hit me” och ”Seven Days a Week” genererade stora framgångar i såväl Sverige som USA. Sedan dess har bandet toppat listor över hela världen och släppt totalt fem album. När det nu är dags för comeback står sångerskan Maja Ivarsson stadigare och kaxigare än någonsin. Värm upp med “Thrill” och “Darkness” från senaste EP:n!
Stora Scenen, 12 augusti


Veronica Maggio
Veronica Maggio har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans, vunnit alla priser som går att vinna och nått otroliga musikaliska framgångar med sina fem album. ”Kurt Cobain” släpptes i mars och har följts av ett helt gäng skimrande poplåtar. Albumet kommer ut i sin helhet i höst. Veronica är i skrivande stund ute på en efterlängtad sommarturné genom Sverige, Norge och Finland och snart är det Malmöfestivalen som får chansen att njuta av hennes artisteri!
Stora Scenen, 10 augusti

Malmöfestivalen sker 9-16 augusti och har sedan tidigare gjort klart med Afrojack, Beatrice Eli, Erik Lundin, Les Big Byrd, Charley Crockett (US), Christian Kjellvander, Guleed, Majken, Crew Of Me&You, Cherrie, Molly Hammar, Arre! Arre!, Ata Kak (GHA), Dylan LeBlanc (USA), Imenella med flera.

LÄS OCKSÅ: ASAP Rockys egna ord om misshandeln i Stockholm – "jag är bra på att slåss"


ANNONCE