Nyhet

Punkbandets sångare drabbades av hjärtinfarkt under spelning

GAFFA.se – allt om musik

I lördags spelade Göteborgspunkbandet Troublemakers på Kajskjulet i Halmstad. Ett par låtar in i spelningen började bandets sångare Christer Blomgren må dåligt. Det skulle senare visa sig att han drabbats av en hjärtinfarkt.

– Fem-sex låtar in i setet kände jag att det var något som inte stämde, säger Christer Blomgren till Göteborgs-Posten och berättar vidare att han fick gå bakom scenen för att spy.

Trots detta – och trots att Blomgren kände sig allt svagare under spelningens gång och även drabbades av smärtor i mellangärdet, genomförde bandet hela spelningen. Men när sångaren lade sig för att vila efter spelningen började han kräkas igen.


Bandet bestämde sig för att åka hemåt men på vägen blev sångaren sämre och ambulans tillkallades. Han hade då 20 i puls och väl på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg konstaterade läkarna att han drabbats av en hjärtinfarkt. Blomgren opererades under helgen och på bandets Facebook-sida meddelar han: 

"Jag åkte på en fet hjärtinfarkt igår under spelningen. Vi fixade det och Staden Göteborg satt som en smäck. Nu är jag nyopererad och mår lite bättre och ser fram emot nästa spelning på Musikens Hus den 13 september. Vi syns i dimman. Rocken är hård."


LÄS OCKSÅ: Refused presenterar Sverigespelningar och släpper album

ANNONCE