Nyhet

Se Metallica slakta klassiker

GAFFA.se – allt om musik

Ikväll intar rockgiganterna Metallica Ullevi i Göteborg. Förutom klassiker som St. Anger, Master Of Puppets, Enter Sandman och Nothing Else Matters finns chansen – eller risken, att bandet även bjuder på en cover. De har nämligen gjort det till en vana att gitarristen Kirk Hammett och basisten Robert Trujillo drar av en och annan cover, helst med koppling till staden de befinner sig i.

Fin idé att lyfta stadens musikarv kan man tycka, men ska vi vara riktigt ärliga så har det mer handlat om slakt … Vi tar ett titt på några av de värsta: 

Metallicas tolkning av Prince odödliga klassiker When Doves Cry i ikonens hemstad Minneapolis 2018 tar nog priset som den allra värsta. Kanske den värsta någonsin?  


ABBAs Dancing Queen i Globen 2018, nej, bara nej ...   


Den senaste förödelsen ägde rum i The Stone Roses hemstad Manchester när Metallica tog sig an bandets ikoniska låt I Wanna Be Adored:

Så, låt oss hoppas att det inte blir någon Shoreline, Kom Igen Lena – lågoddsare, absolut, eller All That She Wants (Ace Of Base var ju ändå rätt stora internationellt ...) ikväll.


LÄS OCKSÅ: Ikonen om Morrissey: "Han sprider högerpopulistisk propaganda"

ANNONCE