Nyhet

Fortsatt kaos kring Woodstock

GAFFA.se – allt om musik

Watkins Glen International var platsen där Woodstock 50 skulle äga rum i augusti i år. Men nu har de meddelat att de drar sig ur samarbetet med festivalen. Exakt av vilken anledning är oklart, men i ett uttalande skriver Watkins Glen International att samarbetet avslutats ”i enlighet med bestämmelser i kontraktet”, skriver Consequence Of Sound

Gregory Peck, en av arrangörerna bakom Woodstock 50, har meddelat att de är ”i samtal med en annan spelplats” och att de ser fram emot att berätta var när biljetterna kommer ut till försäljning ”de kommande veckorna”.

Planen med Woodstock 50 var att fira 50-årsjubileumet för den legendariska festivalen Woodstock som ägde rum utanför New York 1969, men såhär långt har festivalen mest omgivits av bekymmer. I april drog sig den största finansiären Dentsu sig ur på grund av oro för säkerheten, oenighet om kapaciteten och andra problem med tillstånd. Detta drogs så långt att det blev en rättssak och även om grundaren till Woodstock 50, Michael Lang, övertygade domaren om att festivalen skulle kunna fortgå som vanligt så behövde Dentsu inte betala tillbaka pengarna de dragit tillbaka.

Förra månaden säkrade man dock en ny finansiär, men många frågetecken kvarstår. Förutom att festivalen just nu står utan plats, så är kapacitetsfrågan inte löst. Michael Lang menade att han räknade med 125 000 besökare, medan företaget som var anställt för att producera festivalen, Superfly, tyckte att 65 000 var mer rimligt av säkerhetsskäl. Detta var en av anledningarna till att Dentsu drog sig ur. I maj lämnade även Superfly samarbetet.

Artister som är bokade till Woodstock 50 är bland annat stjärnor som JAY-Z, Miley Cyrus och Chance the Rapper. Festivalen är tänkt att äga rum 16-18 augusti.

LÄS OCKSÅ: Woodstock-ikoner ger hyllningskonserter – i Sverige

ANNONCE