Nyhet

Shakira ställs inför rätta

GAFFA.se – allt om musik

Shakira ska möta en spansk domstol på torsdagen klockan tio. Anledningen är att hon är anklagad för skatteflykt. Enligt den spanska staten har hon betalat mer än 140 miljoner kronor för lite i skatt. På torsdag ska en domare se över fallet och bestämma om det finns tillräckligt med bevismaterial för att ställa stjärnan inför rätta.

Shakira har inte haft sin fasta bostadsadress i Spanien förrän 2015, men spanska myndigheter menar att hon tillbringade merparten av tiden mellan 2012 och 2014 i landet och därmed ska hon skatta i landet.

Om man bott i Spanien mer än sex månader om året behöver man skatta i landet. Shakiras försvar menar att intäkterna mestadels kommer från turnéer och att hon inte bott i Spanien mer än sex månader om året under den perioden.

Myndigheterna å sin sida säger att detta ”inte stämmer överens med verkligheten”, med tanke på att Shakiras familj befunnit sig i Barcelona. Hon är sedan 2011 ett par med fotbollsstjärnan Gerard Piqué, som hon också har två barn tillsammans med.

LÄS OCKSÅ: Hurula drar ut på lång turné


ANNONCE