Nyhet

Sven-Bertil Taube ställer in

GAFFA.se – allt om musik

Sven-Bertil Taube har en lång karriär bakom sig som vissångare, skådespelare och underhållare av rang. Vid 80 års ålder breddade han sin publik på nytt. Efter nya album, som det Grammisbelönade Hommage (2014), samt hans medverkan i det populära TV-programmet Så Mycket Bättre och gästspel på Håkan Hellströms Ullevi-konserter fick en helt ny generation upp ögonen för Sven-Bertil Taubes musikskatt.

Under 2017 släpptes albumet Så Länge Skutan Kan Gå med Evert Taubes visor som följdes upp med utsålda konserter på Göteborgsoperan och Dramaten i Stockholm. I höstas kom Så Länge Skutan Kan Gå, Vol. 2 med nya inspelningar av till exempel Sjösalavår, Fritiof Anderssons Paradmarsch och Änglamark.

I sommar var planen att ge några få spelningar, men sjukdom har satt käppar i hjulen. Sven-Bertil Taubes spelning på Gröna Lunds Stora Scen är inställd.


"Sven-Bertil har fått en virusinfektion med feber och hosta och är för tillfället sjukskriven", hälsar arrangören i ett pressmeddelande.

Spelningen, som skulle gått av stapeln 28 juni på Gröna Lunds Stora Scen, står inte med nåt ersättningsdatum.

Sven-Bertil Taube har även planer på att göra Stora Scenen på Liseberg 17 augusti. Om även denna konsert berörs vet vi i skrivande stund inte.


Ikonen ställer dessutom in sin medverkan i de stundande inspelningarna av Så Mycket Bättres special-säsong där man har bjudit in tidigare deltagare.

LÄS OCKSÅ: Veronica Maggio: "Jag ansluter mig till den missnöjda kören"

ANNONCE