Nyhet

Tillbaka efter sex år – backas upp av svenska indieeliten

GAFFA.se – allt om musik

Efter sex års tystnad ger Britta Persson nu ut en skiva för barn: Folk – Dikt Och Toner Om Personer. Albumet släpps 16 augusti och är ett skiv- och boksamarbete med två av Sveriges främsta barnboksförfattare och illustratörer; Lisen Adbåge och Emma Adbåge.
 
Idag kan du ta del av den första singeln Kroppens Psalm som är en hyllning till den farkost i vilken vi färdas genom livet.
 
"Ett tillfälle att för tre minuter och 36 sekunder lägga bort den yttre blicken som jagar oss från tidig ålder och bara se kroppen för vad den är. Titeln till trots är det här en popdänga och en röd tråd sträcker sig bakåt till Perssons tidigare konstnärsskap", som ett pressmeddelande låter hälsa.
 
 
Den kommande skivan är producerad och inspelad av Petter Winnberg från Amason. På en av låtarna gästas Britta av Amanda Bergman, Nino Ramsby, Kristofer Åström och Sibille Attar.
 
Albumet tar upp hur det är att vara människa. Hur det är att vara en tyst person, om att trösthandla, om någon som gör allt rätt och heter Susette och om vad som händer sen: Vad händer när man dör? Är det som en flytt? Hur vet man hur man gör? Blir allting plötsligt nytt? 
 
– Det här skivan bara hände! Systrarna Adbåges uttryck är så självklart att man hör musik direkt, säger Britta Persson i samma pressmeddelande och Lisen Adbåge fyller i:
 
– Brittas musik har lyft bokens text och bild en helt ny dimension! Strösslat extra liv mellan raderna, och alla känslor som redan fanns i verserna har fått så mycket mer skärpa genom melodi och sång.
 
Redan i slutet av juni uppträder Britta Persson och Petter Winnberg på Kidzapalooza, barnens egen festival under Lollapalooza på Gärdet i Stockholm.
 
– Kanske dyker det upp någon gästsångare också, annars får publiken hjälpa till! Barn sjunger ju som regel bättre än vuxna ändå, säger Britta Persson.
 
ANNONCE