Nyhet

Veronica Maggio: "Jag ansluter mig till den missnöjda kören"

GAFFA.se – allt om musik

Något som på sistone diskuterats flitigt när det gäller just Stockholm är alla de nedläggningshot som hänger över flera av stadens mest välbesökta klubbar. Under våren uttryckte både Kägelbanan, Debaser Strand, Melodybox, Kraken och Kafé 44 oro över sin situation, och för några av dem är framtiden ännu oviss.

– Ja, det där har vi pratat om i flera år, känner jag. Många bussresor med bandet har gått åt till att deppa över hur otroligt få spelställen det finns i stadskärnorna, säger Veronica Maggio till GAFFA.

Själv har hon under sin karriär fyllt allt från stora ishallar till Stockholms Stadion, men hon känner ändå att det är något speciellt med att spela på klubb. Värmen. Pulsen. Trängseln. Något som inte går att jämföra med en slutsåld idrottsarena.


– Det är stor skillnad. Klubb är på ett sätt oslagbart, man kommer så nära alla och det är så lätt att fylla hela stället med energi. Alla som är där känner sig inkluderade, och ofta är det bättre ljud än i en ishall. Alltså, att det här maniska arenabygget i varenda svensk stad har blivit så himla poppis … Jag vet inte riktigt, jag ansluter mig väl bara till den missnöjda kören.

Även om hon är skeptisk till kala idrottsanläggningar älskar hon att spela inför en stor publik. Just nu är hon ute på sin första ordentliga turné på två år, och den involverar allt från mindre Skärgårdsfestivaler till en Way Out West-comeback i augusti. Allt kickstartade dock redan i juni, när hon fick äran att genomföra ett mycket speciellt projekt på Gröna Lunds Stora Scen. Som första artist i modern tid spelade hon tre kvällar i rad – tre kvällar som bjöd på helt olika musikaliska upplevelser. Något hon gjorde, som kan tyckas uppfriskande 2019, var att genomföra alla konserterna helt utan gästspel från andra artister.

– Ja, jag valde faktiskt att … det känns som att det gått lite inflation i gästspelen. När jag spelade fem kvällar på Mosebacke bjöd jag in nästan varenda svensk artist jag jobbat med eller blivit inspirerad av, så det var värsta gästkavalkaden. Och det var samma sak när jag spelade på Cirkus. Det känns som att alla har gästat varandra nu.


Cirkeln kanske är sluten?

– Ja exakt, det är som att man går på ett enda stort artistkalas när man går på konsert. Så jag kände att nej, nu fokuserar vi på den nya musiken. Vi tar dit stråkar, en ambitiös dekor, bra ljus … Det fick bli extra allt på andra fronter istället.

(I GAFFAs julinummer kan du ta del av en utförlig Klubbdöden-special. Läs en stor intervju med Veronica Maggio i GAFFAs augustinummer)


ANNONCE