Nyhet

Way Out West presenterar exklusiv spelning

GAFFA.se – allt om musik

Amason är klara för Way Out West – deras enda spelning i sommar. Samtidigt är de tillbaka med ny musik. Singeln You Don't Have To Call Me släpptes i april och gick rakt in på P3:s spellista. Idag kom Marry Me Just For Fun, andra singeln från bandets kommande albumsläpp.
 
– Första gången vi jobbade med Marry Me Just For Fun var i USA 2015, säger Amanda Bergman och fortsätter:
 
– Jag minns att jag var gravid och mådde piss, satt vid ett skrivbord med en provisorisk studio och försökte mata in en refrängmelodi under tidspress.
 
Låten var fragmentarisk i sin ursprungliga version och delar av den landade temporärt i ett tilltänkt samarbete mellan Amason och Axwell/Ingrosso.
 
– Vi drömde om att bli rika, kunna åka finbuss så man åtminstone kunde spy i farten på turnén om man var gravid, slippa stanna på bensinmackar.
 
Men allt rann ut i sanden och låten tog en helt annan form.
 
– Vi stöpte om och stöpte om igen, lade till delar, tog bort, lade dit igen, dödade darlings och byggde ihop annat, tillslut var den klar, som ett skeppsbygge kan man säga.
     
 
Bandet bekräftar även att det blir ett dubbelalbum som släpps i två delar. Första delen är ute 16 augusti och andra delen våren 2020.
 
ANNONCE