Nyhet

Agnes och Avicii samarbetar på ny singel

GAFFA.se – allt om musik

Vid midnatt natten mellan torsdag och fredag släpps nästa singel från Tim ”Avicii” Berglings postuma album TIM, som lanseras i sin helhet i början av juni. Den nya låten heter Tough Love och är uppföljare till SOS som kom den 10 april.

Som vanligt är det inte bara Avicii själv som hörs i hans produktioner, och den här gången har han med sig både en svensk sångare och en svensk duo. Det är nämligen inga mindre än Agnes och Vargas & Lagola, bestående av Salem al Fakir och Vincent Pontare, som medverkar på låten.

Både al Fakir och Pontare har varit med och producerat, och de har sedan tidigare arbetat med Avicii på superhits som Silhouettes, Hey Brother och Without You. Vincent Pontare berättar att Tim Bergling under sin sista tid i livet utforskade musik från nordvästra Indien, och att den avlidne värdsstjärnan under våren 2018 spelade upp en melodislinga för sin kollega.

”Märkligt nog passade den indiskt influerade melodin perfekt in i den låt vi just höll på att jobba med. Så var det ofta när man jobbade med Tim. Han var ett melodigeni”, säger Vincent Pontare.

Tim var känd för att vara perfektionist när det kommer till sin egen musik, och han var väldigt noga med att sångaren skulle ha rätt ton, uttal och frasering när den sjöng. I sina egna anteckningar om låten skrev han:

”Den här måste bli en duett. Det coolaste vore om det var ett riktigt par som sjöng. Eller ett par som jobbat ihop så pass mycket att de kan betraktas som ett par!”

Och i slutändan blev det alltså precis som han ville, då Agnes och Vincent Pontare är ett riktigt kärlekspar. Precis som med resten av musiken från det kommande albumet går alla Avicii Musics intäkter till den nystartade stiftelsen Tim Bergling Foundation och dess arbete mot psykisk ohälsa och suicid.

MEST LÄST: Swedish House Mafia slog Kents rekord

ANNONCE