Nyhet

Artisteliten tar ställning – spelar på global klimatstrejk

GAFFA.se – allt om musik

Nästa fredag hålls en global skolstrejk för klimatet, och den största svenska manifestationen äger rum i Kungsträdgården i Stockholm. Nu står det klart att flera stora artister sällar sig till de strejkande eleverna. Enligt Musikguiden i P3 kommer Molly Sandén, Annika Norlin, Danny Saucedo, Jireel, Lamix och Astrid S att uppträda under evenemanget.

– Jag har varit blind när det kommer till frågor som denna. Jag lever mitt liv och vet inte riktigt hur jag påverkas av något som det här i min vardag. Sen tar jag mig en tankeställare och fattar att allt vi gör och alla omkring mig påverkas utav det här. Därför väljer jag att ställa upp. För min egen skull. För att jag vill veta mer och för att jag vill vara med och påverka, säger Lamix i ett pressmeddelande från Fridays For Future, som är organisationen bakom skolstrejkerna.

Om du vill se detta starka startfält live gör du bäst i att bege dig till Kungsträdgården 13.00 den 24 maj. Utöver artisterna kommer även ett flertal miljöforskare samt Greta Thunberg i egen hög person att befinna sig på plats.


LÄS OCKSÅ: Artisten vädjar till publiken: "Sluta röka gräs på våra konserter"

ANNONCE