Nyhet

Ed Sheeran avslöjar stjärnsamarbete

GAFFA.se – allt om musik

Ed Sheeran annonserade i förra veckan att han kommer att släppa ett 15 låtar långt projekt där han samarbetat med artister som han själv är ett fan av. Han har hittils varit hemlighetsfull med vilka han samarbetat med men i en ny intervju avslöjade han ett nytt samarbete med Bruno Mars. Sheeran har inför släppet blivit intervjuad av radioprogramledaren Charlamagne Tha God i hans hus i Suffolk för att diskutera låtarna, skriver Billboard.

– Med den här skivan vill jag typ ge ut den och sen springa ifrån den. Jag ser det inte som nästa steg i min karriär, det är bara något som jag gjort och vill släppa. För mig är det här ett album med artister som jag är ett fan av, säger Ed Sheeran i intervjun.

Charlamagne Tha God sade skämtsamt till Sheeran att om en artist inte kom med på albumet var han inte ett så stort fan av dem. 

– Allt var väldigt naturligt. Det sista jag ville var att skivbolaget skulle säga, "du måste jobba med den här personen." Min regel var att om jag har deras skivor och spelar dem i min bil ska jag jobba med dem. Det finns en hel del stora artister som jag kunde ha jobbat med men som skulle varit meningslöst för mig, svarade Sheeran.

Den 28-åriga sångaren berättade att Christina Aguileras låt Lady Marmalade var en en källa till inspiration och att det gjorde att han jobbade med Justin Bieber och Bruno Mars. 

– Det här projektet startade faktiskt med en idé jag hade. Du kommer ihåg Lady Marmalade? Jag hade en ide om att göra det. Jag tänkte, åh du kan få Bruno, Bieber och mig på en skiva. Hur roligt skulle det inte bli? Den första personen jag ringde var Bruno. Och han sa, "låt oss göra en låt, bara vi två." 

Hela intervjun går att se nedanför. No. 6 Collaborations Project släpps den 12 juli.

LÄS OCKSÅ: Little Jinder hintar om ny musik

ANNONCE