Nyhet

Här är Sveriges bäst klädda manliga musiker

GAFFA.se – allt om musik

Vilka är Sveriges bäst klädda manliga musiker? Tidningen Café har utsett de 50 bäst klädda männen i Sverige 2019, och man kan lugnt säga att musikersverige verkar ha sitt på det torra när det kommer till stilsäkerhet. Toppade listan gjorde fotbollsspelaren Erik Berg, men låt oss plocka russinen ur kakan och presentera alla de musiker som lyckades sno åt sig en topplacering: 

Robert Hurula

Cafés motivering: Den 39-åriga Luleåsonen Hurula har inte bara släppt årets kanske bästa album (”Klass”), han har även injicerat den dammiga svenska rockbranschen med efterlängtad modeglans. Hurulas stil – en väl vald mix av handplockade vintagefynd och snygga kavajer – är ett koncentrat av scenuniformer vi älskar.

article_header

Foto: Per Kristiansen


 


Erik ”Fricky” Friman

Cafés motivering: Frickys färgstarka mix av second hand-kläder från Humana, skidplagg från 90-talet och ny streetwear från Off-White och Kanye Wests Yeezy-linje fick amerikanska Vogues moderedaktör att resa till Stockholm och göra ett långt reportage. Snacka om star quality.

article_header


Foto: Jan Pieter van Eerde

 

Liam ”Liamoo” Cacatian Thomassen


Cafés motivering: Den nya generationen artister i Melodifestivalen ser ut som hämtade ur internationella modemagasin. Liamoos look – snaggat hår, ring i örat, svart polotröja och bomberjacka – är en estetisk fullträff.

article_header

Foto: AnnCatrin Blyckerts (Wikimedia Commons)


 

Rudolf ”Mr. Tophat” Nordström

Cafés motivering: Robyns karismatiske producent och dj syns oftast i dubbelknäppt kostym, cowboyboots och en hög cylinderhatt. Artistnamnet Mr. Tophat låter inte direkt skämmas för sig. Vi längtar efter stjärnans debutalbum som släpps i sommar.

article_header

Foto: Sara Billes (Beskärning: GAFFA-redaktion)


 


Jacob Mühlrad

Cafés motivering: Hyllad kompositör som rör sig ledigt mellan det klassiska och moderna. Årets bäst klädda man enligt ELLE för en personligt komponerad stil. En stjärna.

article_header


Foto: Pierre Björk

 

Felix Sandman


Cafés motivering: Den enda svenska artist som skulle kunna ta plats i en Calvin Klein-annons. Frisyren, jeansen, jackorna – ja hela looken är helt rätt i tiden. Aktuell i nya Netflix-serien Störst av allt, snart är Felix Sandman störst av allt.

article_header

Foto: Press/Omslag


 

Ludwig Göransson

Cafés motivering: Världens just nu mest efterfrågade studiomusiker och tonsättare har en odiskutabel vinnarlook – långt rockstjärnehår, stormönstrade skjortor, silverkedjor runt halsen och lite slarvigt påhängda kavajer. Efter Oscarsstatyetter, Grammys och enorma framgångar tillsammans med Donald Glover är Ludwig störst – och snyggast – i Hollywood.

article_header

Foto: Skärmdump Youtube


 


Magnus Carlson

Cafés motivering: Tiden går men Weeping Willows består – och detsamma gäller Magnus Carlsons oantastliga stil. I över 20 år har han inspirerat det svenska herrmodet med en tidlös mix av välsittande kostymer, modsiga ytterplagg och en diskret dos av huliganreferenser från England.

article_header


Foto: Per Kristiansen

 

Oscar Zia


Cafés motivering: Få svenska popstjärnor ur samma generation når upp till samma höga modegrad som Oscar Zia. Den långe och snygge skåningen har det mesta som krävs för att bära upp kläder snyggt. Vi spår en ljus framtid.

article_header

Foto: Warner Music Sweden


 

Leslie Tay

Cafés motivering: Utsedd till Sveriges bäst klädda man år 2017 för sin djärva mix av internationella designerkläder, streetwear och budgetfynd. Efter att ha släppt hyllat album och dokumentär är den charmerande Leslie i vår även modell för Whyred.

article_header

Foto: Café


 


Jireel

Cafés motivering: Belönades med prestigefyllda ”Årets hiphop” på Grammisgalan och mottog priset i en supersnygg helsvart outfit – skinnjacka, polotröja, jeans – kryddat med guldsmycken och designeraccessoarer. Man of the year även 2019.

article_header


Foto: Press/Omslag

 

Hannes ”Holy” Ferm


Cafés motivering: Gör psykedelisk rockmusik som Holy, spelar på Our Legacy-fester och klär sig som han precis vandrat av catwalken på en Céline-visning av Hedi Slimane. Går det att se coolare ut?

article_header

Foto: Marcus Wilén


 

Pelle ”Howlin’ Pelle” Almqvist

Cafés motivering: Över 25 år i rockens tjänst – Howlin’ Pelle och The Hives håller formen både musikaliskt och stilmässigt. Knivskarp i både kostym och tajta amerikanska vintageskinnjackor.

article_header

Foto: Jonas Persson


 


Johan ”Stakka Bo” Renck

Cafés motivering: Ingen person har varit med på den här listan fler gånger än Johan Renck vilket borde ge honom ett eget hederspris i manlig stil. Blandar svart belgiskt avantgarde med blommiga bomberjackor från Gucci.

article_header


Foto: Wikimedia Commons / Frankie Fouganthin

LÄS OCKSÅ: Daniel Norgren: "Det är lite som när man blir fotad utan att veta om det"

 


ANNONCE