Nyhet

LISTA: Här är The Nationals bästa album

GAFFA.se – allt om musik

GAFFA gick tidigare i månaden ut med en omröstning där våra läsare fick tycka till om vilket som är The Nationals bästa album. Nu har vi ett slutgiltigt resultat och favoritalbumet enligt våra läsare blev Boxer. Skivan fick ungefär 30 procent av alla röster.

The Boxer kom ut 22 maj 2007 och är bandets fjärde platta. Den blev i många länder det första albumet av The National att nå listettorna. Skivan togs också emot väl av musikritiker när den gavs ut och låg på plats 68 på Sverigetopplistan över försäljning i Sverige. Med på albumet finns klassiska låtar som Fake Empire, Gospel och Slow Show


I röstningen låg också albumen High Violet och Trouble Will Find Me högt upp med respektive 29,63 och 20,99 procent av rösterna. I botten fanns plattorna The National och Sad Songs For Dirty Lovers.

The National släppte 17 maj albumet I Am Easy To Find som tyvärr inte kom med i vår omröstning då skivan inte var släppt vid tillfället. Till albumet följde också en film med svenska Alicia Vikander. För den som vill höra de nya albumet live gör bandet en spelning på Dalhalla den 18 juli. Bandet är också på GAFFAs juliomslag. 

GAFFA-läsarnas The National-favoriter: 


1. Boxer (2007)

2. High Violet (2010)

3. Trouble Will Find Me (2013)4. Alligator (2005)

5. Sleep Well Beast (2017)

6. Sad Songs For Dirty Lovers (20037. The National (2001)

LÄS OCKSÅ: Efter nedläggningshoten – ska Göteborg få nattborgmästare?


ANNONCE