Nyhet

Morrisseys musik förbjuds i världens äldsta skivbutik

GAFFA.se–allt om musik

Skivbutiken Spillers Records i Cardiff har beslutat att förbjuda lagring av Morrisseys musik, rapporterar NME. Hans musik har blivit förbjuden på världens äldsta skivbutik på grund av hans stöd för det högerpopulistiska partiet For Britain. Det är efter hans kontroversiella framträdande på The Tonight Show med Jimmy Fallon tidigare den här månaden som skivbolaget vägrar att lagra hans skivor. I programmet bar Morrissey en pin med For Britains logo. Partiets grundare Anne Marie Waters ska senare ha skickat en video till Morrissey där hon säger att hans support har gjort att medlemsantalet har ökat hos partiet.

Spillers ägare Ashli Todd berättade för WalesOnline om valet att utesluta The Smiths-sångarens musik. 

– Jag är ledsen men i slutändan inte förvånad över att Spiller inte kan lagra Morrisseys utgåvor längre. Jag önskar bara att vi hade slutat med det tidigare.  

Morrissey har tidigare gjort flera uttalanden om sitt stöd för högerpartiet och 2018 gjorde han ett kritiserat uttalande i intervju på sin egen hemsida Morrissey Central där han menade att Hitler stöttade vänstern.

– Rasismen har gått så långt att den moderna "Loony Left" verkar glömma att Hitler sympatiserade med vänstern. Men självklart kallas vi rasister nu och det ordet är faktiskt meningslöst. Det är bara ett sätt att byta ämne. När någon kallar dig rasist så är det de egentligen säger att "hmm, du har faktiskt en poäng och jag vet inte hur jag ska bemöta det. Om jag distraherar dig genom att kalla dig trångsynt så kan vi båda glömma hur upplysande din kommentar var", sade Morrissey då. 

Denna vecka släpper den brittiska sångaren coveralbumet California Son med samarbeten med Billie Joe Armstrong från Green Day och Grizzly Bears Ed Droste

LÄS OCKSÅ: Syntreparatör blev hög av misstag - fanns LSD gömt i instrumentet

ANNONCE