Nyhet

Ny festival på klassisk Star Wars-mark

GAFFA.se – allt om musik

För alla musikälskande Star Wars-fans finns det i år en festival som kommer ta plats mitt i öknen, på en av inspelningsplatserna för filmerna. Det är eventet Les Dunes Electroniques som kommer sker vid Ong Jmel nära Nefta i Tunisien skriver NME. Ong Jmel är Luke Skywalkers hemstad Mos Espa i original-serien av Star Wars.

Les Dunes Electroniques startades 2014 men har inte anordnats de tre senaste åren. I september återkommer festivalen med 30 timmar av oavbruten elektronisk musik och en line-up med artister från bland annat Tunisien och Frankrike. 

"Den här platsen för den 30 timmar långa rejven är inte lik någon annan, med sanddynor och traditionella tunisiska kupolhus i bakgrunden av festivalens två scener som gästas av de bästa akterna från Tunisien och den globala elektroniska musikscenen", skriver arrangörerna på sin hemsida. 


Hittills har festivalens line-up inte avslöjats men det är totalt 30 akter som ska spela. Les Dunes Electroniques tar plats 21-22 september. 

Nyligen bekräftade Disney att de kommer att spela in nya Star Wars-filmer fram tills 2027 och de lovade att tre kommande episoderna släpps inom de närmaste åtta åren. Närmare bestämt 2022, 2024 och 2026. 

Sedan tidigare är det klart att två Star Wars-filmer når biograferna 2019. Först spin off-serien The Madalorian i november och The Rise Of Skywalker i december. 


LÄS OCKSÅ: "Fräscht och framåtsträvande" – så bra är Tove Los nya singel

ANNONCE