Nyhet

Oväntat uppsving för hiphopklassikern – efter Sonic-trailern

GAFFA.se – allt om musik

Trailern till nya Sonic The Hedgehog släpptes 30 april av filmbolaget Paramount Pictures, skriver NME. I filmen spelas låten Gangsta's Paradise med Coolio. I samband med att trailern släpptes fick låten från 1995 ett rejält uppsving och har ökat med hela 11 miljoner streams.

Billboard rapporterar att låten sedan förra veckan har fått ökade streams med 237 procent. De dagliga visningarna på Youtube gick upp till så mycket som 712 000 den senaste veckan. Det gjorde att låten hamnade på Youtubes topplista i sju olika länder, bland annat Storbritannien, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Den ökade populariteten hos Gangsta's Paradise har också spridit sig till parodilåten Amish Paradise. Amish Paradise är en låt gjord av Al Yankovic och videon har fått en ökning på 90 procent de senaste veckorna.

p>

Filmen Sonic the Hedgehog har tidigare haft problem då de mottagit kritik för designen på huvudrollen Sonic i filmen. Regissören Jeff Fowler skrev på Twitter den 2 maj att hans team är "fullt engagerade för att göra en anpassning av karaktären på det bästa sätt han kan".

LÄS OCKSÅ: Agnes och Avicii samarbetar på ny singel

ANNONCE