Nyhet

Pete Doherty utmanar Liam Gallagher på en boxningsmatch: "Han behöver en smäll"

GAFFA.se – allt om musik

Pete Doherty han skämtsamt föreslagit att han och Liam Gallagher ska gå samman i en boxningsmatch för välgörenhet, rapporterar NME.

De båda artisterna ligger sedan en tid tillbaka i en fejd – båda har även barn tillsammans med sångerskan Lisa Moorish. 2017 skapade The Libertines-frontaren och den före detta Oasis-medlemmen stora rubriker när Doherty pratade om att han förlorat basisten Drew McConnel till Gallaghers band. Och 2005 förolämpade Gallagher Doherty i en intervju med NME. 

– Vad betyder ordet Libertine? Frihet! Han sitter i ett hörn och tar droger med en hjälm på sitt huvud. Det är inget fritt kring det. Det är äckligt, sade Liam Gallagher om Doherty då och syftade på Dohertys frisyr och drogmissbruk.

Nu har saker och ting trissats upp ett steg till och Doherty har föreslagit en boxningsmatch.

– Jag tycker att vi borde ha en sponsrad boxningsmatch där förloraren får Drew, sa Doherty i Phil Taggarts Slacker Podcast.

–Vi skulle göra en förmögenhet på det, och för en god sak. Jag skulle behöva hitta en träningspartner. Var kan jag hitta någon från Manchester som är tre feet lång?, forsatte Doherty. 

Efter Gallaghers senaste verbala attack mot Doherty ska han ha sagt att Liam behöver ha en smäll. Gallagher har tidigare berättat om hur han fick med Drew McConnel i sitt band. 

– Jag hade aldrig träffat Drew innan och du vet han är jävligt talangfull. Han har spelat med The La’s, så han är självklart talangfull. För att hålla i gång de jävla Babyshambles behöver han vara rätt stark i huvudet om du förstår vad jag menar. Jag träffade honom och han verkade väldigt cool och tillbakadragen.

ANNONCE