Nyhet

Svensk festival har VIP-område – för barn

GAFFA.se – allt om musik

Falunfestivalen Sabaton Open Air satsar minst sagt på en riktig metal-upplevelse för hela familjen. Sedan tidigare har de haft ett område som kallas Rock Kids Area, men nu tas barnvänligheten ännu ett steg när de introducerar Jr. V.I.P – ett VIP-område för barn.

Tanken är att erbjuda roliga aktiviteter för festivalens yngre besökare – och avlastning för de äldre.

”Det är alltså hit ni tar med era barn, och lämnar dem en stund om ni så vill. Vi ser till att barnen har det grymt bra, får en korv med bröd och något att dricka medan de hänger här. Och vår personal ser såklart till att allt funkar jättebra, för alla”, skriver festivalen på sin hemsida.


Såväl magiker som flera musiker kommer att uppträda för barnen, och området har öppet varje dag mellan 17.30–22.30. Således finns det gott om möjligheter för mamma eller pappa att se sina favoritband i lugn och ro. Festivalen är dock noga med att poängtera vad som är – och inte är – syftet med initiativet:

”Vi tycker inte att det är särskilt rimligt att man lämnar sina barn här för att bege sig till baren och sen vara onyktra när man hämtar barnen. Vi gör den här satsningen för barnen, och för att ni vuxna ska känna att det är trevligt att ta med sig de små på festival. Inte för att man som vuxen ska slippa sitt ansvar för sina barn.”

Sabaton Open Air startades av bandet Sabaton år 2008, då under namnet Rockstad:Falun. Festivalen håller på från 14 till 17 augusti och självklart är det Sabaton själva som headlinear sista dagen även i år.


TYCK TILL: Vilken svensk festival ser du mest fram emot?

ANNONCE