Nyhet

Tävla om att vara DJ på Glastonbury

GAFFA.se–allt om musik

Londonarenan The Social erbjuder en person möjligheten att vara DJ på Glastonbury i år, skriver NME. Arrangörerna bakom The Social har hand om festivalens Stonebridge Bar och har startat en tävling där vinnaren får spela på festivalen. Den som vill delta donerar 20 pund eller mer på deras crowdfunding-sida och väljer Glastonburys DJ-tävling. 

DJ:s av alla olika sorters genres är välkomna att delta i tävlingen. Vinnaren kommer förutom att få spela på Glastonbury, att få spela på The Social senare i sommar. Där kommer de också samarbeta med andra deltagare från tävlingen. Mer om tävlingen står på The Socials hemsida.

Tidigare i år så uppmanade The Social musikfans att hjälpa dem att samla i hop 95 000 pund under två veckor för att hålla arenan öppen. Insamlingen lyckades och arrangörerna försöker nu samla ihop ännu mer pengar för kunna säkra arenans framtid.


En av arrangörerna Robin Turner pratade då med NME om vikten av små arenor: 

– När vi öppnade fanns det massvis med arenor i West end, nu tror jag att det finns tre stycken kvar, vi, The 100 club och Ronnie Scotts. Det är ingen som ersätter dessa utrymmen och det är nästan omöjligt att fixa känslan av ett levande vardagsrum eller en bar som har uppträdande natt efter natt. När rummen försvinner så försvinner känslan föralltid.

LÄS OCKSÅ: Sex nya akter klara för Liseberg


ANNONCE