Nyhet

Vill du spela Liam Gallagher i ny film?

GAFFA.se – allt om musik

Förra månaden bekräftades det att Danny Boyle är exekutiv producent till Creation Stories, en film om Alan McGee. Filmen är skriven av författaren Irvine Welsh och baserad på McGees bok med samma namn.

Nu går Burning Wheel Productions och Dan Hubbard Casting ut med att de letar efter någon som kan spela Liam Gallagher, skriver NME. Enligt en annons för rollen ska personen vara mellan 18-23 år och skicka en egen video där han tolkar Liam Gallagher (se den specifika scenen som ska tolkas i en video längre ned.) 

I annonsen står det även: "Har du Swag? Har du utseendet? Har du rösten? Vi letar efter mer än bara en frisyr och en parkas".

Inspelningen startar nästa månad och redan på fredag ska kandidaterna samlas för uttagning.

McGees skivbolag Creation Records startades 1983 och sajnade flera framgångsrika band som Oasis, Primal Scream, Teenage Fanclub och My Bloody Valentine fram tills 1999. Alan McGee har förutom att ha ägt några skivbolag också varit manager till The Jesus And Mary Chain och The Happy Mondays.

I filmen The Creation Stories medverkar skådespelarna Rupert Everett, Suki Waterhouse och Jason Fleming. Evan Bremner som spelade Boyle i Trainspotting kommer att spela rollen som Alan McGee.

Liam Gallagher bekräftade tidigare i veckan att hans soloalbum är klart och att hans nya dokumentärfilm As It Was om hans solokarriär har premiär 6 juni.

LÄS OCKSÅ: Veronica Maggio gravid

ANNONCE