Nyhet

Dennis Lyxzén om Refuseds nya album: "Det här är skivan folk ville vi skulle göra förra gången"

GAFFA.se – allt om musik

Refused håller just nu på att spela in uppföljaren till 2015 års album Freedom. I podcasten ”Someone Who Isn’t Me”(via Consequense Of Sound) berättar bandets sångare Dennis Lyxzén att det kommande albumet är ”skivan folk ville att de skulle göra förra gången.” Han säger också att albumet nästan är färdigt – men inte riktigt. 

”Det har pågått en lång tid och ingen njuter av processen av att göra skivan, det har varit ganska ansträngande. Men vi är nästan framme vid mållinjen vilket känns bra. Det känns som att det kommer bli en fantastisk skiva”, säger Lyxzén om arbetet med det nya albumet.

Han berättar vidare att bandet känner mindre press inför den här skivan än 2015 när de släppte Freedom. Freedom var Refuseds första album på 17 år, och uppföljaren till det numera kultförklarade albumet The Shape Of Punk To Come.


Lyxzén erkänner att fans som gillade The Shape Of Punk To Come kanske inte uppskattade deras senaste album Freedom fullt lika mycket. Men att han ändå tycker det var bra att de gjorde Freedom, för det ”levels the playing field.”

”Det är inte som att vi kommer göra The Shape Of Punk To Come 2 – för det är det inte, men jag tror att folk som älskar Shape kommer tycka 'ah, det här känns lite mer rimlligt’.”


I somras gjorde Refused ett gig på Borgholm Brinner, där bjöd bandet på ny musik i form av låten Blood Red. Hör den här:

LÄS OCKSÅ: Death Grips, Black Lips och Jessica Winter till Sverige 


ANNONCE