Nyhet

Janet Jackson påstås ha vägrat uppträda i protest mot HBO

GAFFA.se – allt om musik

Janet Jackson var en av artisterna som valdes in i "Rock & Roll Hall of Fame" i fredags, 29 mars, men till skillnad från några av kollegorna vägrade hon uppträda på ceremonin.

Enligt NME ska det berott på HBO:s inblandning i the Rock Hall – eventet filmas och sänds sedan på kanalen. HBO visade den uppmärksammade dokumentären Leaving Neverland, i vilken två män påstår att de som barn blev sexuellt utnyttjade av Michael Jackson. Janet Jackson har ännu inte gjort något offentligt uttalande om dokumentären men enligt en källa ska hon stå bakom resten av familjen som förnekar alla anklagelser mot Michael. 

Janet dök dock upp på ceremonin och höll ett tacktal där hon tackade vänner, familj, nära samarbetspartners och även uppmanade the Rock Hall att välja in fler kvinnor.


Av alla som valdes in i Hall of Fame i år var endast två kvinnor. Förutom Janet Jackson valdes även Stevie Nicks in, som i och med det blev den första kvinnan att väljas in två gånger – hon är sedan tidigare med i Hall of Fame-klubben som medlem i Fleetwood Mac.

Se hela Janets tal här:


LÄS OCKSÅ: Rolling Stones turné skjuts upp – Mick Jagger är sjuk

ANNONCE