Nyhet

Skivbolagschef tafsade på Zara Larsson

GAFFA.se – allt om musik

Den amerikanske skivbolagsdirektören L.A. Reid ska ha tafsat på Zara Larsson under en affärsmiddag 2016. Det avslöjas i Annah Björks nya bok Ni Måste Flytta På Er, som handlar om kvinnliga artisters och producenters verklighet i den mansdominerade musikbranschen. Reid, som vid tiden var VD på skivbolaget Epic Records, ska ha pillat den då 18-åriga Zara Larsson i håret, smekt henne i nacken och tagit henne på låret under en middag tillsammans med ett antal andra skivbolagsrepresentanter och Zara Larssons manager.

”Det är Zaras framtid som sitter bredvid, med handen alldeles för långt upp på hennes lår. Respekterad av alla, hyllad och med bekantskaper som Prince och Michael Jackson på CV:t. L.A. Reid rör hennes hår och fångar upp det i en tofs. Han släpper ut det igen, och nuddar hennes nacke med fingertopparna när han för undan håret från hennes öra och lutar sig mot henne” beskrivs den aktuella händelsen i boken.

Under middagen ska den 40 år äldre skivbolagschefen även ha frågat på vilket hotell – och i vilket rum – Zara Larsson bodde.


Artisten valde att anmäla händelsen till sitt managements huvudkontor i London där hon fick hjälp av advokater att skildra incidenten. Informationen ska sedan ha sparats i ett bankfack i fall händelsen skulle upprepa sig.

Våren 2017 fick L.A. Reid sparken från sin position efter att en kvinnlig kollega anmält honom för sexuella trakasserier.

LÄS OCKSÅ: Efter anklagelserna: turnén ställs in


ANNONCE