Nyhet

Svenske singer-songwritern har hittat sin dubbelgångare – i en holländsk singer-songwriter

GAFFA.se – allt om musik

Du har förmodligen någon gång funderat kring om du har en dubbelgångare som vandrar på den här jorden samtidigt som dig. I det här fallet fick artisten Daniel Skoglund, aka Songs Of Boda, det hela serverat till sig via Instagram. Det visar sig nämligen att Daniel har en look-a-like i Holland: Tim Knol. Den här personen har dessutom exakt samma yrke som Daniel: singer-songwriter.
 
– Jag vaknade upp av att han taggat mig i nåt inlägg på Insta om att han hittat sin tvilling och likheten gick ju inte att ta miste på. Först bara nån slags förskräckt förtjusning men sen har det ju blivit mer och mer garv. Nåt sting av obehag var det när jag såg nån livegrej och hans rörelsemönster var så otroligt likt mig själv, säger Daniel Skoglund till GAFFA.
 
Har du varit i kontakt med Tim?
 
– Ja vi har haft kontakt! Verkar supertrevlig och vi är överens om att det öppnar för många möjligheter. Bodydoubles kan vara väldigt praktiska! 
 
 
Daniel berättar vidare att de aldrig träffats förut men att Tim har sett honom spela med Daniel Norgren på en turné i Holland.
 
– Jag hade dock längre hår och skägg på den tiden så likheten kanske inte var lika slående. Det har också väckts röster i båda fanlägren att det kanske är farligt om vi möts. Matrisen brister eller nåt sånt. 
 
 
Öppnar för Daniel Norgren
 
Nu närmast öppnar Daniel Skoglund för Daniel Norgren, när den sistnämnde beger sig ut på en Sverigeturné.
 
– Jag och Daniel har ju spelat och känt varandra länge och jag öppnade för honom för ett par år sedan. Han skulle på turné och gillade min nya instrumentala (nästan! Sång på en låt!) skiva och tyckte att det skulle bli en stämningsfull öppning. Jag höll med och är hedrad över att få komma ut och spela på så fina scener. 
 
Här ser du Daniel Norgren och Songs Of Boda framöver:
 
27/4 Pustervik, Göteborg 
28/4 Cirkus, Stockholm 
29/4 Åhaga, Borås 
30/4 Tonhallen, Sundsvall 
2/5 Kulturens Hus, Luleå 
3/5 Norrlandsoperan, Umeå 
4/5 Konserthuset, Gävle 
5/5 Konserthuset, Göteborg
 
ANNONCE