Nyhet

Två döda rocklegender aktuella med gemensam turné

GAFFA.se – allt om musik

De två rockikonerna Buddy Holly och Roy Orbison är sedan länge döda – Buddy Holly omkom i en flygplansolycka 1959 och Roy Orbison gick bort efter en hjärtattack 1988. Trots detta är de nu aktuella med en gemensam turné, skriver Rolling Stone.

Under den kommande Rock ’N’ Roll Dream Tour kommer de två artisterna nämligen dela scen med hjälp av hologramteknik.

”Min pappas musik betydde enormt mycket, inte bara för oss i familjen utan för miljontals fans över hela världen. Att kunna öppna hans legendariska sångbok och åter höra hans röst studsa omkring i en stor konserthall är både en transcendental och renande upplevelse”, säger Roy Orbisons son Roy Orbison Jr., som också är ordförande i Roy Orbison Music, till Rolling Stone.


De två musikerna var goda vänner under sin livstid, och de hjälpte varandra i sina respektive karriärer. Till exempel var det Roy Orbison som kopplade ihop Buddy Holly med Norman Petty Studios, där han spelade in stora delar av sin repertoar. Han återgäldade senare tjänsten genom att spela in två av Roy Orbisons låtar på sitt första Cricket’s-album.

”De var två Texasbor som delade en ömsesidig respekt och beundran inför varandras musikaliska genier och briljanta låtskrivarförmågor. Deras trogna fans och en ny generation av fans kommer nu ha möjlighet att se dessa stora legender uppträda tillsammans i en helt unik form”, säger Buddy Hollys änka Maria Elena Holly om projektet.

Bakom konceptet ligger BASE Hologram, som tidigare genomfört en liknande turné enbart med Roy Orbison. I april kommer även ett motsvarande koncept med gitarrgurun Frank Zappa.  


 

LÄS OCKSÅ: Jakob Hellmans jubileumföreställning till 10 nya städer

 


ANNONCE