Nyhet

Viagogo drar tillbaka biljettförsäljning efter uppmärksammat fusk

GAFFA.se – allt om musik

(Markus Krungegård på Gröna Lund 2018) 

För ett par veckor sedan var GAFFA först med att uppmärksamma att biljettsajten Viagogo sålde dyra och falska biljetter till Gröna Lunds konserter. Efter att flera medier rapporterat om den skamlösa försäljningen har sajten nu pudlat och tagit bort samtliga biljetter till Gröna Lunds konserter.

På sidan kunde man exempelvis köpa biljetter till Sarah Klangs konsert senare i vår, men förutom att biljetterna var långt över dubbelt så dyra som de Gröna Lund säljer så gav de ingen garanti till inträde. Gröna Lund säljer nämligen inga förköpsbiljetter utan går efter devisen först till kvarn.


gallery_large

Arrangören har tidigare stått maktlös inför Viagogo och förra året kontaktade de polisen. 

– Förra säsongen kontaktade vi polisen för att se om vi kunde anmäla den här sajten. Men då det eventuella brottet inte begås mot oss, utan mot den som köper konsertbiljetten, kan inte vi göra anmälan. Det är i så fall upp till respektive person som köper en konsertbiljett. I våra ögon grundlurar Viagogo de som köper biljetterna, men vi kan inte göra mer än att varna våra konsertbesökare, sa Annika Troselius informationschef på Gröna Lund till GAFFA.


Men nu har alltså Viagogo backat och tagit bort alla biljetter för försäljning.

”Vår policy är att endast tillåta säljare att lista biljetter som garanterar inträde till ett evenemang och om det råder några tvivel, vilket det gör i det här fallet, så kommer vi inte att tillåta biljetterna på vår plattform. Vi har tagit bort detta evenemang och alla biljetter från försäljning”, skriver Viagogo i ett meddelande till Kulturnyheterna.

LÄS OCKSÅ: NRK pudlar efter Michael Jackson 


ANNONCE