Nyhet

Alternativ festival presenterar första akterna

GAFFA.se – allt om musik

I juli nästa år hålls den alternativa rock/metal-festivalen High 5ive Summer Fest i Stockholm. Efter 2019 års succé i Slakthusområdet på Kraken så flyttar man nu till Fryshuset i Hammarby Sjöstad. Festivalen som är den enda av sitt slag i Sverige med fokus på subgenrér som metalcore, post-hardcore, emo och poppunk utlovar den största av sitt slag någonsin och hålls både inne- och utomhus runt Fryshuset den 3-4 Juli.

Den första lineupen släpptes idag tillsammans med Early Bird biljetter och inkluderar ett 20-års jubileum från kanadensiska emo-legenderna Silverstein, en exklusiv Sverigespelning från det japanska Metalcore-bandet Crystal Lake och första spelningen på hemmaplan på över 5 år från Stockholms egna melodiska rock/metal-akt Solence.

Utöver detta så får vi även se de tyska giganterna Alazka och Australiens senaste stjärnskott Above, Below göra debut på svensk mark.

Festivalen meddelar att över 20 stycken band av högsta internationella standard kommer att kunna ses på årets festival som utspelar sig över två heldagar (Fredag-Lördag) den 3-4 Juli 2020.

– Vi har hämtat inspiration från andra internationella festivaler som Slam Dunk Festival, UK Tech Fest och Groezrock för att ge den svenska publiken dess egen motsvarighet, sa Maja Jogre när GAFFA pratade med henne i fjol.

gallery_large

Läs mer och köp din biljett här


LÄS OCKSÅ: My Chemical Romance är tillbaka


ANNONCE