Nyhet

Johnossi är tillbaka – "låste in sig i en stor borgliknande herrgård"

GAFFA.se – allt om musik

Idag släpper rockduon Johnossi nya singeln Longer The Wait, Harder The Fall. Samtidigt annonseras ett nytt album som släpps tidigt nästa år och som efterföljs av lång turné både i Sverige och Europa.

Senaste albumet Blood Jungle kom 2017 och efter tre års väntan är Johnossi nu tillbaka med sin signifikativa och rättframma tvåmannarock. På nya singeln (och albumet) har duon anlitat producenten Pelle Gunnerfeldt (The Hives, Viagra Boys, Refused med flera) vilket resulterat i en mer rå känsla än i föregångaren, enligt ett pressmeddelande.

"Under hela september månad låste John Engelbert och Oskar ”Ossi” Bonde in sig i en stor borgliknande herrgård ute på landet en timme norr om Stockholm tillsammans med Pelle Gunnerfeldt och Mattias Franzén (bandets keyboardist och sedan länge medföljande turnémusiker). Albumet spelades in i helhet i herrgårdens stora salonger där de alla även bodde tillsammans under perioden", enligt samma pressmeddelande.

I upptakten till arbetet med nya skivan blickade gruppen tillbaka på hur allt började. Då, för 17 år sedan var det som en högljudd och upptrissad duell om att ta mest plats, Ossi med trummorna och John med akustiska gitarren. För att ha en chans att bli hörd tvingades John till sist koppla in sin gitarr i en förstärkare och det var där som duons originalsound kom till.

"För att karva fram det okonstlade och mest uppriktiga ljudet har John denna gång till mångt och mycket använt en förstärkare som hans mamma köpte till honom från en fritidsgård i Farsta när han var 17 år", enligt samma pressmeddelande.

Lyssna in dig på det första smakprovet:

Här ser du bandet:

14/4 Stockholm, Cirkus
16/4 Örebro, Frimis
17/4 Södertälje, Estrad
18/4 Karlstad, Nöjesfabriken
23/4 Åre, Bygget
25/4 Sundsvall, Aveny
30/4 Norrköping, Arbis
1/5 Oslo, Rockefeller (NOR)
2/5 Göteborg, Pustervik
7/5 Malmö, KB
8/5 Lund, Mejeriet
9/5 Helsingborg, Tivoli
15/5 Uppsala, Katalin
16/5 Gävle, Gasklockorna

ANNONCE