Nyhet

Pugh Rogefeldt firar klassiskt album med turné – "Sover med spikskorna på"

GAFFA.se – allt om musik

Pugh Rogefeldt tar Ja, Dä Ä Dä ut på turné. 

Nästan svindlande. 50 år sedan min första LP Ja, Dä Ä Dä. Ändå känns det som igår, som han själv säger i ett pressmeddelande.

Vi fick ett smakprov på den här kommande turnén redan 16 oktober i år när han tillsammans med vänner stod inför ett fullsatt Cirkus i Stockholm.


– Det var Bosse Frölander, före detta trummis i min rockgrupp Rainrock på 70-talet, och Thomas Johansson från Live Nation som med sin entusiasm drev igenom idén om ett jubileumsframträdande på just Cirkus. Själv velade jag lite. Hade inte behövt. Det blev en massiv upplevelse för alla.

Nu finns spikade planer på en mer omfattande turné med samma tema och samma gäng musiker. Första veckorna i maj 2020 är det tänkt.

– Sover med spikskorna på, hälsar rockikonen i samma pressmeddelande.

Ja, Dä Ä Dä spelades in under två dagar 2–3 juni 1969. Med sig in i studion hade Pugh Rogefeldt Jojje Wadenius på gitarr, bas och piano och Janne "Loffe" Carlsson på trummor. Producent och ljudtekniker var Anders Burman och Michael B. Tretow. Ytterligare gitarr- och pianokompletteringar gjordes av Wadenius 9–10 juni och samtidigt mixades albumet där över tio minuter låtmaterial klipptes bort.


Albumtiteln kom sig av att Jojje Wadenius under arbetet med skivan drev med Rogefeldts Västerås-dialekt där uttrycket "ja, dä ä dä" ofta förekom.


Den kommande turnén är som följer:

02/5 - Göteborg, Göteborgs Konserthus
06/5 - Västerås, Konserthuset
10/5 - Uppsala, Uppsala Konsert och Kongress
13/5 - Linköping, Konsert & Kongress
15/5 - Malmö, Slagthuset

LÄS OCKSÅ: 24 färska skivor du bör kolla in


ANNONCE