Nyhet

Skandalomsusad festival ställer in

GAFFA.se – allt om musik

Watkins Glen International var platsen där Woodstock 50 skulle äga rum i augusti i år. Men det blev ändrade planer och man beslutade sig istället för att satsa på att göra om den till en gratisfestival på klassiska – men mycket mindre – arenan Merriweather Post Pavilion. Det här är bara en bråkdel av turerna kring Woodstock 50 som tidigt stoltserade med en rad världsstjärnor men många har hoppat av under tidens gång. Och nu är det definitivt: Woodstock 50 kommer ej att bli av.

“We are saddened that a series of unforeseen setbacks has made it impossible to put on the festival we imagined with the great lineup we had booked and the social engagement we were anticipating,” säger Michael Lang, skaparen av Woodstock Music and Arts Festival i ett meddelande, uppger magasinet Consequence Of Sound.

Planen med Woodstock 50 var att fira 50-årsjubileumet för den legendariska festivalen Woodstock som ägde rum utanför New York 1969, men denna hyllning till festival har mest omgivits av bekymmer. I april drog sig den största finansiären Dentsu sig ur på grund av oro för säkerheten, oenighet om kapaciteten och andra problem med tillstånd. Detta drogs så långt att det blev en rättssak och även om grundaren till Woodstock 50 övertygade domaren om att festivalen skulle kunna fortgå som vanligt så behövde Dentsu inte betala tillbaka pengarna de dragit tillbaka.

Michael Lang menade att han räknade med 125 000 besökare, medan företaget som var anställt för att producera festivalen, Superfly, tyckte att 65 000 var mer rimligt av säkerhetsskäl. Detta var en av anledningarna till att Dentsu drog sig ur. I maj lämnade även Superfly samarbetet.

Stjärnor som JAY-Z, Miley Cyrus och Chance The Rapper var bokade till Woodstock 50 som skulle skett 16-18 augusti.

LÄS OCKSÅ: Woodstock-ikoner ger hyllningskonserter – i Sverige


ANNONCE