Nyhet

Avicii-kvällen på Friends Arena slutsåld – "Jag kan nästan inte ta in det här"

GAFFA.se – allt om musik

Den nystartade stiftelsen Tim Bergling Foundation, som grundades av familjen efter Tim ”Avicii” Berglings död förra året, arrangerar i år en unik konsert med Aviciis musik. För första gången framförs Aviciis största låtar live tillsammans med originalsångarna och ett 30-mannaband. Dessutom kommer en rad DJ:s att spela under kvällen: bland andra David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike.
 
Det hela är en hyllning till Tim och alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention. Klockan tio idag släpptes biljetterna och konserten är redan slutsåld!
 
– Det har varit ett otroligt tryck på att få en biljett. Vi har nu sålt 55 000 biljetter. Det här är helt fantastiskt, över all förväntan. Det kommer att bli en magisk kväll där vi kommer hylla Tim med en gigantisk show, säger pressansvarig Ebba Lindqvist till GAFFA.
 
Aviciis pappa, och initiativtagare, Klas Bergling fyller i:
 
– Jag kan nästan inte ta in det här. Det är överväldigande. Jag känner bara stor tacksamhet över alla som vill dela den här kvällen med oss, säger Klas Bergling
 
Under den två timmar långa livekonserten medverkar uppemot 20 av sångarna som har varit en del av Aviciis största låtar. Artister som Aloe BlaccRita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza framför originallåtarna tillsammans med ett 30-mannaband.
 
Bekräftade artister som medverkar under konsertdelen, tillsammans med liveband på scen:
 
- Rita Ora
- Adam Lambert
- Aloe Blacc
- Sandro Cavazza
- Audra Mae
- Dan Tyminski
- Blondfire  
- Nick Furlong
- Amanda Wilson
- Alex Ebert
- Vargas & Lagola
- Bonn
- Andreas Moe
- Joe Janiak
- Simon Aldred
- Zak Abel

Fler artister tillkommer.
 
Bekräftade DJ:s som medverkar med egna set under kvällen:
 
- David Guetta
- Kygo
- Dimitri Vegas & Like Mike
- Laidback Luke
- Nicky Romero
 
ANNONCE