Nyhet

Di Leva uppmärksammar "de riktiga" Men In Black

GAFFA.se – allt om musik

I helgen arrangeras eventet ”Area 51 Basecamp” i Nevadaöknen i USA. Festivalen började som ett (inte helt seriöst) Facebook-event där man uppmanade människor att storma den mytomspunna amerikanska militärbasen Area 51 – det superhemliga området där konspirationsteoretiker hävdar att USA förvarar UFO:n och utomjordingar. En som tar tillfället i akt att fira detta event är självklart Sveriges egna UFO-vurmare Thomas Di Leva. Dagen till ära släpper han sin nya singel Men In Black och låtens musikvideo premiärvisas på Area 51 Basecamp.

Till skillnad från Hollywoodfilmen med samma namn handlar Di Levas låt istället om ”de riktiga” Men In Black. I ett pressmeddelande skriver man om den nya singeln:

”Texten är inspirerad av mängder av mörka, autentiska vittnesskildringar om människors möten med de Men In Black, som utgör en av ufologins många spännande gåtor.”


Men In Black är hämtad från Di Levas kommande konceptalbum The Hybrids, som ”genomgående handlar om UFO-fenomenet och dess globala påverkan på samhället, och vart mänskligheten är på väg utifrån denna långtgående intergalaktiska påverkan.”

Musikvideon till Men In Black – ”an irresistible kind of “50’s song” performed in futuristic space boogie sci-fi style (!)” är filmad av Alvin Lindblom. I videon får vi se dansande Men In Black, under ledning av Gustaf Mardelius, som på uppdrag av Di Leva har koreograferat dansstegen till låten.

Kolla in en teaser till videon:


Facebook-eventet ”Storm Area 51” fick snabb spridning och snart hade 2 miljoner människor attendat. Hur många som faktiskt planerat att ge sig på det till synes omöjliga att storma en amerikansk militärbas kan vi bara spekulera i … Men nu har eventet, kanske av säkerhetsskäl, tagit en lite annan riktning.

”På Area 51 Basecamp samarbetar musiker och filmskapare för att forma ökenupplevelsen och med hjälp av lokala företag etablera platser för människor att mötas på. Inte för att ”storma” Area 51, utan för att ha en stund av musik och firande. Det kommer inte bli någon omdömeslös stormning av en aktiv militärbas som försvarar nationens säkerhet; målet är istället att tillhandahålla en mikrofon för rörelsen och erbjuda en säker, organiserad plattform för att utbilda och öka medvetenheten hos både troende och oinvigda. Idag har ”Storm Area 51” blivit en kraftfull kulturell rörelse driven av unga i USA och mobiliserat folk i alla åldrar runt om i världen för att kräva ”UFO transparency."


Läs mer om Area 51 Basecamp här & kolla in omslaget till Di Levas nya singel Men in Black: 

gallery_large

LÄS OCKSÅ: 10 konspirationsteorier som vill vända upp och ner på musikbranschen


ANNONCE