Nyhet

Shakira och Jennifer Lopez gör gemensam sak

GAFFA.se – allt om musik

I veckan presenterades de första artisterna som får i uppdrag att stå för pausunderhållningen i årets stora amerikanska tv-händelse, Super Bowl. Och det blir inga mindre än två av 00-talets största popstjärnor Shakira och Jennifer Lopez, skriver CNN.

”Ända sedan jag såg Diana Ross flyga upp i luften under en Halftime Show har jag drömt om att få uppträda på Super Bowl”, säger Jennifer Lopez i ett pressmeddelande. Och forsätter: ”Och nu är det ännu mer speciellt, inte bara för att NFL firar 100 år, utan också för att jag får uppträda med en annan latino-artist. Jag ser fram emot att få visa vad vi tjejer kan göra på världens största scen.”

”Det blir inte större än såhär! Jag är så exalterad över att få stå på Superbowl-scenen!”, kommenterade Shakira nyheten på Twitter.


Super Bowl-finalen är den största amerikanska tv-sändningen och halvtidsshowen ses årligen av runt 100 miljoner tittare, bara i USA. Att få uppträda på Super Bowl är ett mycket prestigefyllt uppdrag och genom åren har många av musikvärldens allra största artister stått på scenen. 2019 gick uppdraget till Maroon 5 som gästades av bl.a. Travis Scott och Big Boi. Den showen blev dock inte någon succé, somliga kallade uppträdandet ”det sämsta i Super Bowls historia.


2019 års show kantades även av bojkott och kritik efter kontroverserna kring NFL:s behandling av spelaren Collin Kaepernick. Kaepernick petades efter att han protesterat mot polisvåld och rasism genom att knäböja när den amerikanska nationalsången spelades under NFL-matcher. För att komma bort från årets kontroverser har NFL tagit hjälp av Jay-Z och hans bolag Roc Nation (som företräder både Shakira och Jennifer Lopez) för att ”förbättra upplevelsen av livematcher och utveckla ligans arbete mot sociala orättvisor”.

Super Bowl 2020 går av stapeln 2 februari i Miami. 


LÄS OCKSÅ: 33 färsla skivor du bör kolla in

ANNONCE