Nyhet

Världsstjärnor intar Friends Arena för stor Avicii-kväll – uppmärksammar psykisk ohälsa

GAFFA.se – allt om musik

Den nystartade stiftelsen Tim Bergling Foundation, som grundades av familjen efter Tim ”Avicii” Berglings död förra året, arrangerar i år en unik konsert med Aviciis musik. För första gången framförs Aviciis största låtar live tillsammans med originalsångarna och 30-mannaband. Dessutom kommer en rad DJ:s att spela under kvällen: bland andra David Guetta, Kygo, Dimitri Vegas & Like Mike. Detta är en hyllning till Tim och alla intäkter går till initiativ inom psykisk ohälsa och självmordsprevention.
 
Avicii Tribute Concert For Mental Health Awareness blir en unik konsert uppdelad i två delar, hälsar arrangören.
 
– Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt, säger Klas Bergling i ett pressmeddelande.
 
Under den två timmar långa livekonserten medverkar uppemot 20 av sångarna som har varit en del av Aviciis största låtar. Artister som Aloe BlaccRita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza framför originallåtarna tillsammans med ett 30-mannaband.
 
– Varje år tar omkring 1 500 personer sitt liv i Sverige, i världen är det uppemot en miljon människor. Det är en tragedi som drabbar familjer, samhällen och med en långsiktig effekt på anhöriga som lever vidare i sorg. Det är en global kris och den näst vanligaste dödsorsaken bland unga mellan 15-29 år. Vi vill att den här konserten ska hjälpa till att sätta ämnet på agendan och uppmärksamma stigmat kring psykisk ohälsa och självmord. Det behövs policies och verktyg för att upptäcka riskerna och förebygga självmord, särskilt bland unga. Vi är tacksamma över att Tims vänner, medarbetare och artistkollegor kommer till Stockholm för att ge sitt stöd till vårt arbete med Tim Bergling Foundation. Vi ser mycket fram emot den här kvällen, som blir ett startskott för stiftelsens arbete framåt, säger Klas Bergling
 
Bekräftade artister som medverkar under konsertdelen, tillsammans med liveband på scen:
 
- Rita Ora
- Adam Lambert
- Aloe Blacc
- Sandro Cavazza
- Audra Mae
- Dan Tyminski
- Blondfire  
- Nick Furlong
- Amanda Wilson
- Alex Ebert
- Vargas & Lagola
- Bonn
- Andreas Moe
- Joe Janiak
- Simon Aldred
- Zak Abel

Fler artister tillkommer.
 
Bekräftade DJ:s som medverkar med egna set under kvällen:
 
- David Guetta
- Kygo
- Dimitri Vegas & Like Mike
- Laidback Luke
- Nicky Romero
 
Avicii Tribute Concert For Mental Health Awareness sker på Friends Arena i Stockholm 5 december. Detta blir, enligt pressmeddelandet, den största konserten i Aviciis namn någonsin arrangerad. Biljetter släpps via Ticketmaster torsdag 5 september klockan 10.00. Biljettintäkterna går till välgörande ändamål.
 
ANNONCE