Nyhet

Guns N' Roses till Sverige

GAFFA.se – allt om musik

Axl Rose, Slash, Duff McKagan och Dizzy Reed – det återförenade Guns N’ Roses kommer till Sweden Rock Festival nästa sommar. Planen var att ge en spelning på årets event men COVID-19 satte, som alla vet, käppar i hjulen. Men via en video på festivalens sociala medier låter man nu hälsa att det blir en GNR-sommar nästa år istället. Det här är det första bandet som utannonseras för nästa års holmgång i Norje.

"Vi passar också på att berätta att det fortfarande ser väldigt positivt ut med majoriteten av de övriga band som var bokade till 2020. Lite längre fram kommer vi att berätta om dessa – och även om några nytillskott i line-upen inför 2021", berättar arrangören i samma veva.Guns N’ Roses har varit ett av historiens största rockband sedan de slog igenom med debuten Appetite For Destruction (1987). Den följdes upp av den Queen-ambitiösa albumduon Use Your Illusion 1 & 2 (1991) som lyfte bandets popularitet till ännu högre höjder. Welcome To The Jungle, Sweet Child O' Mine, Paradise City, Nightrain, You Could Be Mine, Patience, Civil War, Rocket Queen, November Rain – listan på odödliga klassiker som endast dessa herrar kan göra rättvisa är ändlös.

Sedan återföreningen 2016 har Guns N’ Roses spelat för fulla hus på de största arenorna världen över, däribland Friends Arena i Stockholm 2017 och Ullevi i Göteborg 2018.

2021 sker Sweden Rock Festival den 9 – 12 juni.

LÄS OCKSÅ: Tidigare delägare i svensk festival fälls för flera bokföringsbrott

ANNONCE