Nyhet

Anna von Hausswolff anklagas för satanism – kyrkokonserter inställda

GAFFA.se – allt om musik

Anna von Hausswolff skulle ha uppträtt live i franska staden Nantes 7 december, men katolska demonstranter stoppade henne från att spela i kyrkan då de anser att hon är en "satanist" som spelar "satanistisk" musik. Detta då hon sjunger "I made love with the devil" i Pills. Fundamentalisterna uppskattar inte att hon använder sig av orgelmusik och kyrkan som miljö samtidigt som hon sjunger om att älska med djävulen.– Trodde vi lämnat medeltiden bakom oss, säger von Hausswolff i en kommentar till DN.

Efter att demonstranterna blockerat ingången till kyrkan blev det upprörda känslor utanför när hundratals fans inte kunde komma in. När tumult uppstod ställdes spelningen in och demonstranterna fick sin vilja igenom.

I Paris väljer man därför att ställa in även den konserten i kyrkan Saint-Eustache med hänvisning till händelserna i Nantes och säkerhetsrisken som medföljer, skriver The Guardian.

– Den katolska kyrkan i Paris har ställt in vår konsert så just nu försöker arrangören hitta en protestantisk kyrka istället för katolsk. Vi är inställda på att göra konserten oavsett vad, skriver Anna von Hauswolff i ett mejl till Kulturnyheterna.

LÄS OCKSÅ: Adele fråntogs sitt Instagram-lösenord – baserat på ett enda foto


ANNONCE