Nyhet

Avril Lavigne vill göra Sk8er Boi till långfilm – presenterar även nytt album

GAFFA.se – allt om musik

Nästa år är det 20 år sedan Avril Lavigne släppte hiten Sk8er Boi, och hur ska man fira ett sådant jubileum bättre än att göra sin största hit till en långfilm. Det är precis vad punkpopsångerskan tänker göra, skriver NME.

I radioprogrammet She Is The Voice avslöjar Lavigne att hon vill ta Sk8er Boi "till nästa nivå".

– På sistone, när (Sk8er Boi, red.) nästan firar 20-årsjubileum, har många bett mig att spela låten i olika tv-program, så den dyker hela tiden upp, och folk hänvisar alltid till den. Det är därför jag faktiskt vill göra den här låten till en film, säger hon.


Sedan berättar hon om inspirationen till låten, och vad filmen (kanske) också kommer att handla om:

– Du vet hur det var på gymnasiet, det finns alla dessa olika grupper och klickar, det finns skejtare, preps och jocks. Det är lite som en missad chans för kärlek. Skejtarpojken är kär i preppy-tjejen, och hon är för cool för honom, men om fem år kommer hon mata sin bebis och hon är helt ensam och hon önskade att hon skulle ha följt sitt hjärta och inte försökt leva upp till samhällets förväntningar.Ingen officiell film har ännu bekräftats, mer än Lavignes egna ord. Förutom tillkännagivandet av en kommande film, delade den kanadensiska sångerskan redan i november nyheten att hon har skrivit på ett kontrakt med Travis Barkers skivbolag DTA Records.

I februari bekräftade Avril Lavigne att hennes sjunde album var färdigt. Albumet ska släppas i början av 2022 och det är den kanadensiska sångerskans önskan att albumet ska stärka och lyfta lyssnarna, det skriver NME.


I en intervju med Entertainment Weekly förklarar sångerskan att det här är en poppunkskiva som bygger på den typ av musik hon själv ursprungligen inspirerades av – Blink-182, Green Day och NOFX.

– Mitt budskap är: vet vem du är och lita på vem du är. Många av de här låtarna handlar om att orka gå din väg även om andra inte kan se den, säger Lavigne.

– Jag ville vara säker på att jag skrev musik som folk kan relatera till. Det handlar om att uppskatta sig själv och veta att man är tillräcklig. Det är verkligen ett kärleksbrev till kvinnor, fortsätter hon.


Avril Lavigne släppte sitt debutalbum, Let Go, med hitsinglarna Sk8er Boi och Complicated 2002.  Sångerskans senaste album med titeln Head Above Water släpptes 2019. 

I år har hon även samarbetat med Travis Barker och Willow (Will Smiths dotter, red.) på låten GrowLavigne skulle ha turnerat i Europa och Storbritannien 2020 och 2021, men turnén - som så många andra evenemang - ställdes in på grund av corona. En ny turné är planerad till 2022 – dock utan svensk konsert.

Lyssna på den nya singeln Bite Me här: LÄS OCKSÅ: Billie Eilish om porr-upplevelserna: "Det har förstört mig"


ANNONCE