Nyhet

Bygger flera musikstudior i områden där det behövs – i Aviciis namn

GAFFA.se – allt om musik

Tim Bergling Foundation satsar på ungdomar genom att bygga flera musikstudior i områden där det behövs som mest och utser Mohammed Ali på fritidsgården Minimix i Hammarkullen som första vinnaren av stiftelsens årliga pris
 
Vid Avicii Arena Together For A Better Day-manifestationen i onsdags tillkännagav den svenska stiftelsen sin största satsning nästa år, en satsning i artisten Aviciis anda (vars riktiga namn var Tim Bergling). 

2022 kommer de att bygga flera musikstudior runtom i landet i områden där det behövs som mest, några av dessa kommer byggas i samarbete med Rädda Barnen i ett projekt som går under namnet Create Sessions For A Better Day.

– Denna satsning med Rädda Barnen är det största vi gjort inom vår stiftelse. Genom att kroka arm vill vi göra skillnad på riktigt. Målsättningen är att få fler unga att må bättre och att ’tända en gnista’, i syfte att bryta loopen av psykisk ohälsa i tid, säger Klas Bergling, pappa till Tim och grundare av Tim Bergling Foundation, i ett pressmeddelande.

Stiftelsen kommer också bygga fler musikstudior på fler platser än de som innefattas av Rädda Barnen-samarbetet.

– En meningsfull fritid är väldigt viktig för barn och ungas både psykiska och fysiska välbefinnande. Och forskning visar att musik leder till ökat välmående och att halten av stresshormoner minskar, fortsätter Klas Bergling. 

Nedan kan du se ett inslag från Blå Huset i Stockholm och vilken påverkan studion har på ungdomarna där:Under kvällen delades också för första gången stiftelsens årliga pris ut, ett pris som instiftats för att inspirera och bidra till att skapa fler mötesplatser för unga.

Årets vinnare är eldsjälen Mohammed Ali, grundare av fritidsgården Minimix i Hammarkullen.

"Med sin förebyggande verksamhet erbjuder Minimix barn mellan 10–14 år en meningsfull fritid och trygghet, man satsar på att stärka självförtroende och självkänsla, Minimix är en frizon bortom påtryckningar från negativa krafter", lyder en del av motiveringen.
 
– Vi som är vuxna nu, vi måste steppa upp. Jag och mina kollegor valde att satsa på den här åldern för det är då vi sår frön hos barnen, vi vattnar och ser till att de växer på ett bra sätt. Så kom igen nu!, säger Mohammed Ali i ett pressmeddelande.
 
Avicii Arena Together For A Better Day-konserten kan du se på SVT Play. Där bland annat Jireel och Jelassi uppträdde (bilden).
ANNONCE